De servicebeurt & de dode muis met een gulden

De servicebeurt & de dode muis met een gulden

27 april 2022 Geen categorie 0
De typemachine heeft z’n midlifecrisis anno 2022 gelukkig achter de rug.
Geboren eind 1800 floreerde de typemachine in de jaren ‘40, ‘50 ‘60 en ‘70 van de twintigste eeuw om vervolgens snoeihard ingehaald te worden vanwege zijn beperking en ouderdom door de IBM’s, HP’s en Apple’s van die tijd.
Depressief en met een negatief zelfbeeld werd de typemachine geparkeerd op zolders, de speelkast van de kinderen of op de bodem van de IJssel.
Maar hij is terug! De afkeer van het digitale en de opkomt van de bewustwording maakt het dat de Nederlander de typemachine weer kan zien voor wat hij is; degelijk, zelfstandig, inspirerend en niet te hacken door de Russen, Chinezen, Amerikanen of de reptielen.
Menig typemachine wordt weer aangekocht, opgegraven of op tactische wijze uit het huis van oma gesmokkeld.
Maar dan? Al die jaren van verwaarlozing en achterstallig onderhoud hebben hem op het randje van de afgrond gebracht. Zijn ego is niet het enige wat gedeukt is. De wagen zit vast, de spoelen doen alles behalve spoelen en de letters raken papier noch rol.
Tijd voor een servicebeurt bij  “de Typemachinefabriek” in Gouda!
Naast de honderden werkende typemachines in onze winkel dragen wij ook zorg voor de reanimatie van van uw “nieuwe” aanwinst. Na de servicebeurt en eventuele reparatie is de machine weer schoon, werkend en voorzien van een nieuw lint. Klaar om eindelijk aan een gedicht of een boek over zelfontplooiingen of dieet te beginnen.
Wij dragen ook zorg voor het afvoeren van het afval en de gevonden voorwerpen die zich door de jaren heen hebben opgehoopt of gevestigd in uw typemachine zoals muizenlijken, guldens, 6 kilo woestijnzand, frituurvet of verarmd uranium.
Twijfel je of je typemachine een tweede leven gegund is? Maak een afspraak en wij kijken vrijblijvend of hij nog levensvatbaar is.
Tot snel! Hier meer praktische info
Groeten van Rianne en George
De Typemachinefabriek